spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Editoriál

Editoriál PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
09.02.2006
____________________
Editoriál

Liek na AIDS realitou

Po prečítaní tohto titulku mnohí pravdepodobne povedia - „Konečne!“. No sklamem ich, pretože nemám na mysli farmaceutikum, ktoré veda napriek úpornému snaženiu nenachádza. Mám na mysli iný liek, ktorý dokáže zastaviť šírenie tejto pandémie.

Vzhľadom na spôsob prenosu vírusu HIV, šírenie súvisí s degradovaným správaním sa ľudí hlavne v sexuálnej oblasti. Toto správanie i napriek tejto skutočnosti býva vnímané ako normálny spôsob života. Avšak čo je normálne na smilstve, promiskuite, cudzoložstve, nehovoriac pritom o rôznych sexuálnych úchylkách?

Zamyslime sa nad tým, čo by sa zmenilo po objavení nejakého farmaceutického preparátu. Obávam sa, že by sa degradované sexuálne správanie ešte viac rozšírilo, pretože by tu neboli obavy z nakazenia sa HIV. To však neznamená, že neželám uzdravenie hlavne tým, ktorí sa nenakazili svojim pričinením (transfúzia, znásilnenie, atď.). No taktiež by som si želal, keby sa s existenciou tohto lieku zmenilo i sexuálne správanie. No takýto liek neexistuje.

Aký liek mám teda na mysli? Každý ho pozná, no nie každý ho akceptuje. Ten liek súvisí s ideálom rodiny založenej na zväzku jedného muža a jednej ženy. Napĺňaním tohto ideálu rodiny sa dá zastaviť šírenie AIDS. Čo to konkrétne obnáša? V prvom rade sexuálnu zdržanlivosť pred manželstvom, potom vernosť v manželstve. To znamená sexuálny vzťah jedine v manželstve. Je to jednoduché, no vyžaduje to celého človeka. Rozhodne to nie je prežitok, staromódnosť, alebo puritánstvo. Je to jediný spôsob, ako nielen zastaviť šírenie AIDS, ale taktiež ako prežívať skutočne plnohodnotný a šťastný život, o ktorom tí, ktorí propagujú voľný sex ako cestu k naplneniu života, môžu iba snívať. Život je dar od Boha, neničme si ho.

Miroslav Rybár

____________________
Zmenené ( 22.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



Ďalšia >
spacer


spacer