spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Portál arrow Božia ideálna rodina – model svetového mieru - prejav zakladateľov

Božia ideálna rodina – model svetového mieru - prejav zakladateľov PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
09.02.2006
____________________
Božia ideálna rodina – model svetového mieru
(Rev. Dr. Son Mjong Mun - prejav z inaugurácie Univerzálnej mierovej federácie na Slovensku, 31. októbra 2005, Slovenské národné divadlo, výňatky z prejavu)

Organizácia spojených národov významným spôsobom prispieva k mieru vo svete. No účastníci osláv 60. výročia jej založenia, pochádzajúci zo samotných štruktúr OSN, ako aj mimo nich, sa všeobecne zhodujú na tom, že táto organizácia ešte len hľadá cestu, ako naplniť svoje pôvodné poslanie. OSN má už takmer 200 členských štátov, no ich zastupiteľské orgány väčšinou reprezentujú, či dokonca presadzujú len vlastné záujmy. To je aj podstatnou príčinou, prečo nie sú schopné úspešne riešiť súčasné konflikty a dosiahnuť trvalý mier vo svete.

Preto chcem dnes vyhlásiť pred celým ľudstvom založenie novej medzinárodnej organizácie – Univerzálnej mierovej federácie. Jej poslaním je obnoviť existujúcu Organizáciu spojených národov a poskytnúť novú úroveň riadenia ako organizácia „Ábelovho typu“ – to znamená, vytvoriť modelovú OSN, ktorá upriami svoje mierové úsilie na Boha a bude sa neúnavne zasadzovať za blaho druhých.

Čo bolo, podľa vás, hlavnou pohnútkou Boha, aby stvoril ľudské bytosti? Stručná odpoveď znie: aby mohol prežívať radosť zo vzťahu s ideálnymi rodinami naplnenými pravou láskou. Keby ste sa spýtali Boha „Čo je stredobodom celého duchovného a fyzického sveta?“, som si istý, že vám odpovie, že je to vzťah rodiča a dieťaťa. Nič nie je dôležitejšie ani vzácnejšie ako vzťah medzi rodičom a dieťaťom. A to preto, lebo vyjadruje základný vzťah medzi Bohom Stvoriteľom a ľudskými bytosťami. Napriek tomu, že Boh je Absolútnym Bytím, nemôže sám prežívať šťastie. Keď sa teda chceme stať Božími deťmi, musíme sa Mu najprv podobať. To je naša prvá zodpovednosť, ktorú si naplníme, keď stelesníme pravú lásku.

Vážení hostia, viete, čo spôsobuje Božiemu srdcu najväčšiu bolesť už od čias Pádu Adama a Evy? Boh stratil svoju pokrvnú líniu. Tým stratil aj vlastnícke právo na celé stvorenstvo. Pokrvná alebo rodová línia je dôležitejšia ako život a dôležitejšia ako láska. Život a láska sa stretávajú, aby vytvorili pokrvnú líniu. Rodová línia sa však nedá založiť, ak jedno alebo druhé chýba.

Vážení predstavitelia verejného života, milí hostia, žijete v požehnanej dobe. Božie sľuby sa stávajú skutočnosťou. Nebeské kráľovstvo na zemi, Kráľovstvo mieru, ktoré je pôvodným Božím ideálom stvorenia, sa rodí priamo pred vašimi očami. Celý svoj život som zasvätil tomuto Božiemu ideálu. Vyše osemdesiat rokov som kráčal osamelou cestou nevýslovného utrpenia, ktoré dnes prináša víťazné plody pre dobro všetkých ľudí na celom svete. Zakladatelia svetových náboženstiev, ako aj tisíce svätcov a vašich dobrých predkov pozorujú z duchovného sveta každý váš pohyb. Ktokoľvek sa odkloní od nebeskej cesty, bude musieť znášať i následky.

Dnes sme účastníkmi založenia Univerzálnej mierovej federácie. Predstavuje Božie víťazstvo, ovocie nesmierneho úsilia a utrpenia Pravých rodičov, ako aj nádej pre tento svet. Bude spĺňať úlohu Organizácie spojených národov „Ábelovho typu“ vo vzťahu k jestvujúcej OSN.

Úplné znenie sa nachádza na stránke FFWP - http://www.federaciarodin.sk.

____________________
Zmenené ( 22.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer