spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Predstavujeme

Predstavujeme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
09.02.2006
____________________
Predstavujeme

Homosexualita - fakty verzus mýty
Dňa 8. februára 1994 Európsky parlament v Štrasburgu prijal rezolúciu potvrdzujúcu rovnosť práv pre homosexuálov. Homosexuálom sú postupne priznávané rôzne práva, zvlášť právo na sobáš a adopciu detí.

Jedným z dôvodov tohto rozhodnutia bolo nasledovné: "Hoci je homosexuálny spôsob života stále viac a viac akceptovaný širokou verejnosťou, musíme si všimnúť, že prejavy násilia namierené proti homosexuálom sa v minulých mesiacoch znásobili. Autormi týchto činov sú ľudia, ktorí podporujú ideológie rasizmu a extrémnej pravice. Okrem toho sa niektorí ľudia stále snažia tabuizovať životný štýl homosexuálov a brániť im v slobodnom rozvoji ich osobnosti."

O homosexualite sa toho veľa hovorí, no v skutočnosti široká verejnosť o nej vie veľmi málo. A aj to málo, čo vie, sú zvyčajne informácie homosexuálnych aktivistov. Problémom však nie je homosexualita, tá je liečiteľná, ale to, že namiesto toho, aby sa k nej vyjadrovali odborníci, sa z nej stala politická agenda. Pre človeka uvedomujúceho si a akceptujúceho princípy života a kozmu je jasné, že homosexualita je v rozpore s týmito princípmi. To platí bez ohľadu nato, kto a koľko zákonov bude hovoriť opak. Podobne, ako platí, že zem sa otáčala a otáča okolo slnka i napriek tomu, že sa tvrdil opak.

Všetko okolo homosexuality je v podstate o tom, či ľudia chcú prijať realitu alebo nie. To, že akceptovanie homosexuálneho spôsobu života širokou verejnosťou dosahuje v niektorých krajinách takej veľkej miery, je dôsledkom procesu „zohrievania žaby vo vode“. Keď je žaba hodená do horúcej vody, okamžite to zaregistruje a snaží sa dostať von. Ak sa však žaba nachádza v studenej vode, ktorá sa postupne zohrieva, žaba si postupné otepľovanie vody neuvedomuje, a uvarí sa. Verejnosť je takto postupne „ohrievaná vo vode“ argumentov homosexuálov, a preto vôbec nevníma, ako sa „otepľuje“. Ak si to však neuvedomí, potom bude len smutne konštatovať, aká je spoločnosť „prihriata“.

Čo je to teda homosexualita? Je to akceptovateľný životný štýl, ktorý by mal byť potvrdený sociálnymi právami, alebo je to odchýlka s individuálnymi ako aj spoločenskými rozmermi, ktorá sa dá liečiť? Preskúmanie historického pozadia uvedeného rozhodnutia Európskeho parlamentu a odôvodnenosť jeho záverov, a zároveň odpovedať na tieto otázky, je cieľom materiálov uverejnených na stránke FFWP - http://www.federaciarodin.sk.

____________________
Zmenené ( 22.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.
spacer


spacer

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ')' in /www/f/e/u3758/public_html/administrator/components/com_bbclone/var/access.php on line 962