spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Stiahnuť (pdf) arrow Aktivity FFWP

Aktivity FFWP PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
09.02.2006
____________________
Aktivity Federácie rodín

Od svojho založenia v roku 1996 sa Federácia rodín prostredníctvom svojich aktivít snaží o napĺňanie svojho cieľa, ktorým je posilnenie rodiny ako morálneho centra spoločnosti, pretože prosperita spoločnosti je na nej závislá. Z uskutočnených aktivít priblížime aspoň tie najdôležitejšie.

Celoslovenská iniciatíva za manželskú vernosť a rodičovskú zodpovednosť
Táto iniciatíva odštartovala celosvetovo v roku 1997 s cieľom pozdvihnúť povedomie o dôležitosti rodiny pre život, vernosti manželov pre rodinu, a predmanželskej sexuálnej zdržanlivosti pre manželstvo. Členovia FFWP a iní aktivisti navštevovali domácnosti alebo sa organizovali informačné stánky, aby každý mohol podporiť túto iniciatívu.

Celoeurópsky festival požehnania manželstva
Tento festival bol súčasťou celosvetového vyvrcholenia iniciatívy za manželskú vernosť a rodičovskú zodpovednosť. Bratislava bola jediným mestom v Európe a jedným z 12-tich miest sveta, kde sa 13. júna 1998 uskutočnila pridružená časť festivalu. Jadrom festivalu bol obrad požehnania manželstva.

Ťažiskom aktivít Federácie rodín je požehnanie manželstva, cez ktoré muž a žena prijímajú Božie požehnanie manželstva prostredníctvom manželov Munovcov alebo už požehnaných manželských párov. Aby Boh mohol byť prítomný v manželstve a následne v rodine, požehnanie manželstva vytvára základ Jeho aktívnej prítomnosti.

Dr. Hak Ča Han Munová na Slovensku
Bola to prvá návšteva jedného z manželov Munovcov na Slovensku. Bratislava sa 20. mája 1999 v rámci 80 miest svetového turné Dr. Munovej s prejavom „Cesta života pre celé ľudstvo“ stala jedným zo 6 miest v Európe tohto turné. Súčasťou tohto turné bola inaugurácia Medzináboženskej a medzinárodnej federácie za svetový mier (IIFWP) v jednotlivých krajinách sveta.

Výzva Federácie rodín určená NR SR týkajúca sa návrhu zákona o registrovanom partnerstve osôb rovnakého pohlavia
V januári 2002 Federácia rodín poslala výzvu NR SR v súvislosti s prejednávaným návrhom zákona o registrovanom partnerstve osôb rovnakého pohlavia. Federácia rodín nemá výhrady voči osobám sexuálne inak orientovaným, ale chcela zaujať jasné stanovisko k základným normám rodiny v našej spoločnosti. Úryvok z výzvy: „Podľa Listiny základných práv a slobôd je rodičovstvo a rodina pod ochranou zákona. Je to tak preto, lebo rodina je jedinečná tým, že sa v nej rodia deti, a že v nej získavajú základné vzorce správania sa muža a ženy. Navrhovaný zákon však chce postaviť spolužitie osôb rovnakého pohlavia na roveň manželstva, ktoré je základom rodiny, napriek tomu, že takéto spolužitie nemôže naplniť tie isté kvality a zodpovednosti. Predkladaný návrh zákona preto v rodinnom práve nemá miesto. Spolužitie osôb rovnakého pohlavia by sa malo riešiť na inom základe.“ Bez ohľadu na to, z akého dôvodu sa tak poslanci rozhodli, navrhovaný zákon neprešiel.

Na medzinárodnej úrovni Federácia rodín spolupracuje s rôznymi medzinárodnými organizáciami a OSN na rozvíjaní programov posilnenia rodiny (je mimovládnou organizáciou pri OSN: Oddelenie verejných informácii - http://www.un.org/dpi/ngosection).

Viac na stránke FFWP - http://www.federaciarodin.sk.

____________________
Zmenené ( 18.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer