spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Praví rodičia a pravá rodina - prejav zakladateľov

Praví rodičia a pravá rodina - prejav zakladateľov PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
09.02.2006
____________________
Praví rodičia a pravá rodina
(Dr. Hak Ča Han Munová - prejav z inaugurácie FFWP)

Vážení hostia, dámy a páni!

Je pre mňa veľkou cťou, že sa dnes môžem s takými významnými predstaviteľmi verejnosti podeliť o posolstvo o pravej rodine. Ako iste viete, rodina je kolískou ľudského života a základným kameňom sveta mieru.

Dúfam, že na tomto zhromaždení sa nám podarí nájsť spôsob, ako vybudovať zdravé pravé rodiny, ktoré sú v súzvuku s Božou láskou.

Boh je absolútny, jediný, nemenný a večný. Jeho vôľa je rovnaká. Keby sa Adam a Eva stali jedným telom zastrešeným Božou láskou, všetko by bolo úplné a dokonalé. Boží pôvod, cieľ a proces tvorenia a tiež príčina, dôsledok a orientácia sú absolútne.

Adam a Eva, predkovia ľudstva, vstúpili po páde, v dôsledku svojej nevedomosti, do sveta chaosu. Táto nevedomosť a chaos sa rozšírili z úrovne jednotlivca na úroveň rodiny, národa a sveta. Účelom náboženstva a Prozreteľnosti spasenia v dejinách bolo naše vyslobodenie z tejto oblasti pádu.

V dobe Posledných dní prichádza mesiáš, aby učil zreteľne o absolútnej, jedinej a večnej príčine a dôsledku z pohľadu Boha. Prichádza, aby očistil svet od nevedomosti a chaosu a navrátil ho do pôvodnej náruče Boha. To je naplnenie Božej vôle.

Ak sa to nestane, počas Posledných dní zaniknú všetky náboženstvá, "izmy", filozofické systémy a národy. Ľudstvo je dnes na prahu 21. storočia a do tretieho tisícročia vstúpi už o niekoľko rokov. V tejto rozhodujúcej chvíli by som chcela predniesť túto reč zameranú na pohľad Princípu na dejiny Prozreteľnosti obnovenia, aby sme sa vedeli pripraviť na príchod novej doby.

Aby mohol vzťah medzi Bohom a ľudstvom dozrieť do vzťahu upriameného na pravú lásku, Boh požadoval od človeka, aby si splnil podmienku vlastnej zodpovednosti pri vytváraní tohto vzťahu jednoty. Preto bol Boh nútený dať prvým predkom prikázanie. Inými slovami Boh vedel, že sa nachádzajú v období rastu, na ceste k dosiahnutiu dokonalosti a preto zaviedol prikázanie ako podmienku pre svoje deti, aby mohli zdediť to najcennejšie - pravú lásku.

Pôvodne mali pravú lásku dosiahnuť cez životnú skúsenosť a pochopenie prostredníctvom vnútorného naplnenia. Pravá láska nie je niečo, čo sa dá naučiť prostredníctvom slov, písaného textu alebo chodenia do školy. Je možné ju zažiť naplno iba v živote. Adam a Eva, stvorení ako novorodenci, mali postupne rásť a zdokonaľovať sa počas celého života, prežívajúc srdcom situácie v pozícii pravých detí, pravého brata a sestry, pravého manžela a manželky a pravých rodičov. Človek môže dokonale naplniť účel stvorenia a stať sa ideálnou ľudskou bytosťou, ak zažije pravú lásku Boha v jej úplnosti.

Každý človek túži po tom, aby ten, koho miluje, bol miliónkrát cennejší ako on sám, prípadne aby bol nekonečne lepší ako on sám. Boh tak isto túži, aby hodnota ľudí, ktorých miluje, bola nekonečne veľká. Človek, ktorý sa zdokonaľuje, nadobúda podobnú povahu ako Boh tým, že dosahuje Božiu majestátnosť a dokonalosť.

Úplné znenie sa nachádza na stránke FFWP - http://www.federaciarodin.sk.

____________________
Zmenené ( 18.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer