spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Udalosti

Udalosti PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
09.02.2006
____________________
Udalosti

Pri príležitosti Svetového dňa mieru sa 21. septembra 2005 na Ambasáde mieru v Bratislave uskutočnilo stretnutie, na ktorom si účastníci pripomenuli tento deň videoprezentáciou o nevyhnutnosti mieru a zmierenia, čítaním zo Svätých písiem, modlitbou, vzájomným zdieľaním a želaním, aby každý deň bol dňom mieru.

Milióny ľudí bez rozdielu vyznania, národnosti, rasy a politického smerovania sa stretávajú, manifestujú, modlia, alebo si inak pripomínajú tento deň mieru vyhlásený OSN.

V roku 1981 Generálne zhromaždenie OSN (GZ) prehlásilo, aby otvárací deň pravidelného zasadania GZ v septembri bol oficiálne slávený ako Svetový deň mieru a bol venovaný posilneniu ideálov mieru v a medzi všetkými národmi a ľuďmi (rezolúcia 36/67). V roku 1998 GZ upresnilo, že tento deň má byť nasledovne slávený na otvárací deň výročného zasadania GZ (rezolúcia 52/232). V prejave pri príležitosti oslavy tohto dňa v roku 1997 generálny tajomník OSN povedal, že mier nemá byť chápaný iba ako neprítomnosť konfliktu, ale ako realita zahrňujúca ekonomický rozvoj, sociálnu spravodlivosť, ochranu prostredia, demokratizáciu, odzbrojenie a rešpektovanie ľudských práv.

____________________
Zmenené ( 18.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 3
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer