spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow Hľadanie pôvodu univerza - prejav zakladateľov

Hľadanie pôvodu univerza - prejav zakladateľov PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
09.02.2006
____________________
Hľadanie pôvodu univerza
(Rev. Son Mjong Mun - prejav z inaugurácie FFWP)

Vzácni hostia, dámy a páni!

Po skončení studenej vojny sa po celom svete rýchlo rozšírila nová nádej pre mier a spravodlivosť. Poprední predstavitelia, ktorí si nedokážu, prípadne nechcú uvedomiť nové medzinárodné skutočnosti, sa strácajú v prílive zmien. Verím, že v dobe, keď stojíme na prahu nového tisícročia, by sme mali prehodnotiť svoje tradičné spôsoby myslenia a smelo sa chopiť nových príležitostí, ktoré táto doba poskytuje. Je preto pre mňa cťou sa s Vami podeliť o svoj celoživotný postoj zástancu svetového mieru a pravých rodinných hodnôt.

V našom svete existujú dva druhy ľudí: muži a ženy. Môžu si títo dvaja vymeniť pozície? Je to, že ste sa narodili ako muž alebo žena, výsledkom Vášho osobného želania? Pohlavie, ktoré je nám dané, je absolútne a nie je vecou voľby. Neuvažovali sme o tom, ani sme potom netúžili. Bez toho, aby sme poznali príčinu, výsledok alebo proces narodenia, sme sa jednoducho narodili takí, akí sme.

Preto nemôžeme poprieť, že nezávisle od toho, aký je ten či onen človek veľký, on alebo ona nie sú bytím príčinným, ale výsledným. Preto musí existovať prvotné bytie - príčina. Čo je týmto bytím - príčinou? Je to muž? Je to žena? Toto bytie prvej príčiny môžeme nazývať Boh, prípadne mu môžeme dať iné meno, ale takéto bytie musí existovať. Dnes sa tu zišli sami významní ľudia z celého sveta. Môžete si položiť otázku: "Kde je Boh? Ukážte mi ho, a ja v neho potom uverím." Chcem Vás však varovať, aby ste nepopierali existenciu tohto príčinného bytia.

Téma dnešného príhovoru je "Hľadanie pôvodu univerza". Keď vo svojom hľadaní príčiny sveta ideme hlbšie a hlbšie, nakoniec prídeme k Bohu. Zistíme, že Boh má dvojakú povahu - mužskú a ženskú. Ako vznikol svet? Odložme na okamih svoju diskusiu o Bohu a zaoberajme sa ľudstvom. Je zrejmé, že ľudstvo pozostáva z mužov a žien, respektíve subjektu a objektu. Vo svete minerálov sú molekuly tvorené aniónmi a katiónmi. Rastliny sa množia cez tyčinky a piestiky. Zvieratá žijú ako samce a samice, človek ako muž a žena. Ak skúmame stvorenie, či už na úrovni ríše minerálov, rastlín alebo zvierat, zisťujeme, že plus a mínus na vyššej úrovni môže existovať a vyvíjať sa, iba ak pohltí plus a mínus na nižšej úrovni. Prečo je to tak? Je to preto, lebo existujúci svet je zodpovedný za zdokonalenie ľudí, ktorí sú pánmi celého stvorenstva.

Vo svete minerálov existujú plus a mínus (to je subjekt a objekt), na základe svojej jednoty v centre s ideálom lásky. To isté platí pre rastlinnú ríšu, kde tyčinka a piestik, respektíve subjekt a objekt, existujú na základe svojej jednoty upriamenej na lásku. Súčasná lekárska veda dokonca preukázala, že aj baktérie existujú ako plus a mínus.

Ako sa môže zjednotiť subjekt a objekt alebo plus a mínus? Bozkávaním? Láska nie je pojem. Láska je reálna skutočnosť. Čo umožňuje láske, aby mohla vzniknúť? Prezident Ford a prezident Bush, ktorí sa zúčastnili na celosvetovej inauguračnej konferencii Federácie rodín za svetový mier, a rovnako aj vy, vzácni hostia, ste známi. Je tu však niečo, čo neviete. Neviete, čo robí muža mužom a ženu ženou. Odpoveď znie - pohlavné orgány.

Úplné znenie sa nachádza na stránke FFWP - http://www.federaciarodin.sk.

____________________
Zmenené ( 18.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ')' in /www/f/e/u3758/public_html/administrator/components/com_bbclone/var/access.php on line 962